Jazz is enorm schatplichtig aan de Blues.

Ons Serious Bout Dem Blues programma geeft je een muzikale rondreis door de Big Band Blues.

Je kent vast en zeker de gitaarblues en als je er voor bent heb je een hele avond plezier maar als je dat maar niks vindt ben je het na 5 minuten beu.

Dat moet je niet verwachten bij ons Big Band Blues programma. De arrangementen die we op zo'n concert brengen zijn geschreven in een waaier van stijlen en tempo's. De ene puur blues, de andere zeer bluesy.

We leggen tussen de stukken wel uit hoe dat nu precies zit met de blues.

Net als onze grote voorbeelden van Basie, over Ellington en Woody Herman tot huidige top-orkesten zijn wij heel serious wat de blues betreft.

 

Sammy Nestico moet je in de big band wereld niet voorstellen. Hij is de top-arrangeur die al jaren lang composities en arrangementen schrijft voor heel wat top-orkesten.

Waarschijnlijk heeft hij wel het meeste bekendheid verworven door zijn samenwerking met het orkest van Count Basie. Veel LP's van Basie staan vol met Nestico's werk, stuk voor stuk steengoede nummers.

Op een Nestico Night spelen we dus een hele reeks nummers van zijn hand, maar zijn repertoire is zo divers dat je je geen moment zult vervelen.

Een nachtje Nestico muziek kan je ook bestellen voor overdag uiteraard.